Blog

Worst Nightmare Kinderfeestje

Posted by on april 11, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | 0 comments

Worst Nightmare Kinderfeestje

Worst Nightmare kinderfeestje (of kan het nog erger).

Een nieuw blog van de “Spookschrijvert”.

We hebben het waarschijnlijk allemaal al eens meegemaakt… een optreden bij een kinderfeest waarbij je met piepende bandjes weer huiswaarts keerde.
Mijn “worst nightmare kinderfeestje” dateert alweer van enkele jaren terug ergens in het midden van het land.
Na mailcontact kom ik op een mooie zondag middag aan bij een architectonisch vrijstaand huis in een woonwijk waar het vlees wordt geleasd, je kent ze wel, sleutelkinderen, strak en 13 in dozijn interieur. Alles voor het oog. PC Hooft tractor op de oprit.
Zoals in vorige blog beschreven doe ik ook hier mijn “entree act” waarbij ik al merkte dat enkele kinderen nogal, bijzonder hoog in hun energie zaten.
Prima! Niets mis mee wel strak houden dus. Ik laag in mijn energie om ze niet nog meer te triggeren.
Ondanks dat het een kinderfeest was vloeide de chablis en Pinot Noir rijkelijk.

De kinderen werden steeds lastiger.

Ze jatte de spullen uit mijn clownsjaszakken, klommen letterlijk (!!) in de gordijnen, zaten ongevraagd aan mijn schmink en waren vreselijk brutaal. De ouders hadden totaal geen grip ( 🍾) op hun kroost.
Vermanend toespreken, het had geen zin, handje vast pakken terwijl deze in mijn jaszak graaide en duidelijk laten blijken dat dit niet de bedoeling was, het had geen zin.
De grootste raddraaier van het geheel werd na een hele tijd stuiteren uiteindelijk uit de gordijnen getrokken.
Vader sleurde hem erg hardhandig mee naar de gang, gooide hem onder de trap en gaf hem wat tikken na.
Krachttermen bleven niet uit.
Ik was er klaar mee! Maar goed ook want het was tijd! Piepende bandjes naar huis! Dit was op zeker mijn “worst nightmare kinderfeestje”.
Ik was kapot.

Mocht je denken dat het hierbij bleef, helaas niet.

In de week daaropvolgend komt er een mail binnen van de “chablis slobberende-krachttermende-losse handjes-vader” wat voor een waardeloze clown ik wel niet was dat ik de kinderen niet in toom kon houden!! Dat ze zo wild waren en zelfs in de gordijnen klommen! Dat ik een schande was onder de clowns etc etc..
Stomverbaasd las ik de mail. Alles wat meneer opsomde aan verwijten, waren tekortkomingen in zijn eigen opvoeding naar de kinderen.
Dat heeft hij geweten!
Dan maar een klant kwijt! Deze meneer heeft en zeer beleefd mailtje terug gekregen waarin ik al zijn feiten kon weerleggen. BAM! #opvoedenisnietvoorslobberaars #nooitmeerietsvangehoord

Hebben jullie ook vergelijkbare ervaringen of misschien wel erger?

Met vriendelijke groeten,

Spookschrijvert

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

EFABE Superjam 2017

Posted by on maart 29, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | 0 comments

EFABE Superjam 2017

Vorig jaar bij de EFABE kregen we nog te horen dat er in 2017 geen Efabe zou zijn. Zucht gewoon een jaar overslaan. Maar……..JOEPIE DE POEPIE. De EFABE Superjam 2017 was toch een feit. En wel ter ere van het 5 jarige bestaan van Mehron in Europa.

Nog groter was de verassing dat er ook workshops gevolgd konden worden. Zowel Annie Reynolds als Monique Lily gaven leerzame maar vooral gezellige workshops. Het was dus eigenlijk een soort van mini EFABE.

Echt een feestje want…… Een jaar zonder EFABE is toch best een beetje een kaal jaar toch? Het was eigenlijk geen feestje maar een heel groot feest. Super verzorgd, zoals EFABE altijd is. Alles was weer super georganiseerd. We werden getrakteerd op een gebakje vanwege het 5 jarige bestaan van Mehron Europe. Voor wie de hele dag aanwezig was, was er een heerlijke lunch met alles erop en eraan door Kok Catering Service. Zelfs hele bijzondere melk. Het ontbrak werkelijk aan niets. O, ja en voor de verkopers van Mehron Nederland was er ook nog een diner georganiseerd. Kortom Feest, feest, feest.

Annie Reynolds

 

Ik zelf heb genoten van de workshop van Annie Reynolds. Wat een geweldige tips and trics heb ik weer bijgeleerd. Tijdens zulke workshops besef je toch ook dat we nooit klaar zijn met leren. Maar, wat minstens zo belangrijk is. Het was zoooooo gezellig. Heel veel gelachen met veel superleuke collega’s. En als klap op de vuurpijl werden we nog verblijd met een een goodiebag. Toingtoingtoing.

Superjam

En dan de Superjam. Wow, wat was er veel om te proberen. Mooie produkten van Mehron, Ballonplooien, Henna, Blingclusters, te veel om op te noemen. Echt een verrijking van je kennis.

Ook was er de mogelijkheid om lekker te painten en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb de designs van Annie Reynolds mogen toepassen op een aantal superleuke modellen. En ik heb in deze designs meteen wat nieuwe sjablonen van collega Brenda van Crearose getest. Wow, wat zijn die leuk zeg.

Daarna heb ik nog wat gepersonaliseerde Gappies gemaakt en toen was de dag alweer bijna om. Maar niet voordat er nog een loterij was. Hele leuke prijzen zijn er verloot. En ja, ik was ook een van de gelukkigen. Kortom het was geen superjam maar een super, super, superjam.

Nu is het een jaar aftellen geblazen. Maar de data 23-25 maart staan al in mijn agenda. Ik ga snel een spaarpot kopen waar ik elke dag € 2,00. Zo weet ik zeker dat ik een super EFABE ga meemaken.

Sparen jullie ook mee? Want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Bedankt Saskia Timmermans, Richard Nijboer, Danielle Visser, Chris Meerburg en Merel Wismeijer voor de geweldige organisatie. En natuurlijk ook bedankt vrijwilligers voor het non-stop model staan.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en…..

Tot EFABE 2018!!!!

 

 

 

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Posted by on maart 21, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | 0 comments

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

En dan vind je dit ineens in je Mailbox. Een geweldig verhaal.

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Al best een aantal jaar mag ik schminken tijdens allerlei festiviteiten, bellypaints maken tijdens babyshowers, of juist in de heerlijke rustige omgeving van mensen thuis.
Ik merk dat ik tijdens het schminken/painten, heel geconcentreerd bezig kan zijn en daardoor me af kan sluiten van alles. Soms is dat heel fijn en even zo vaak schrik ik uit mijn concentratie om me te beseffen dat ik niet zo heel gezellig ben.

Bubbel.

Natuurlijk is het wel zo leuk om een interactie te hebben met het kind/volwassenen in kwestie zeker wanneer ik als clown de kinderen mag vermaken.
Zo heb ik een routine geleerd, aangepast naar mijn smaak, van een bevriende clown speciaal voor het binnenkomen tijdens een kinderfeest.
Ik geef vooraf aan dat ik al geschminkt en verkleed aan kom en de act dan ook al begint.
5 min voor tijd bel ik aan en dan begint de act al. Deze kan tot wel 10 minuten duren.
IJs is gebroken en die gekke domme clown is eindelijk binnen.
Een routine voor het “lang zal hij leven” zingen, weer 5 min.
En zo hebben zowat als ontwerpen die ik schmink een eigen verhaaltje vooraf of achteraf.
Deze routines gebruik ik overigens ook wanneer ik niet als clown aan het schminken ben. Schminken wordt zo nog meer een feestje. Een paar standaard vragen helpen me ook om uit mijn gesloten concentratie bubbel te blijven.
Vraag het kind heel simpel maar zijn naam, huisdieren, hobby’s en een persoonlijke favoriet, studeer je al?

De Clown.

Wat mij erg heeft geholpen is het kijken naar (vroeger videobanden) DVD’s van entertainers zoals Tommy Cooper en goochelaars. Het absurdistisch uitvergroten van een handeling van Tommy Cooper is echt uniek!
Een hippe high five is er nu een met aanloop waarbij ik kan struikelen, mis sla of waarbij het kind wel “héél erg sterk is” en mijn hand zeer doet zo hard ging het .
Wat wil je worden mond uit in:
Weet je al hoe je geschminkt wil worden?
K: ik wil een vlinder.
Ik: wat zijn je lievellile…. lievellelle… lievellelleing… lievellellellie…
Welke kleuren vind je het mooist?
Kind zit me met grote verbaasde ogen aan te kijken omdat ik niet uit lievelingskleuren kan komen. Ze gaan me helpen en voelen zich ineens verbonden en slim omdat zij wél lievelingskleuren kunnen zeggen en nog weten wat hun lievelingskleuren zijn ook!

Babyshowers.

Zo kom ik ook standaard met mijn zuca binnen bij babyshowers met ” hallo de stripper is er! Waar mag ik me omkleden?”
Geloof me! Die zorgt voor hele grote ogen! Die je vervolgens ook heel snel van boven naar onder en weer terug observeren. Waarbij ik het ongeloof kan aflezen. Vooral de oma’s in kwestie schrikken zich rot!
Geweldig! IJs gebroken en we kunnen door!
Dus merk je dat je wel eens jezelf afsluit in je concentratie bubbel, bedenk wat leuke vragen en of handelingen en gooi ze erin.
Het is een kwestie van oefenen en ad-rem reageren vraagt wat training, het is ook iets vermoeiender maar de humor maakt het stukke leuker voor mij en ik schmink nog steeds omdat ik het leuk vind!

Met vriendelijke groeten,

Spookschrijvert

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Inspireren of Kopiëren.

Posted by on februari 16, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | 0 comments

Inspireren of Kopiëren.

Inspireren of Kopiëren dat is waar ik het in deze blog over wil hebben.

En waarom? Er bestaat nogal wat onduidelijkheid in de schminkwereld over Inspireren en Kopiëren. Hoe vaak krijgen wij wel niet de vraag of een bepaalde Paint die onze klanten vinden op social media willen namaken. En dat we dan heel erg trots zijn op ons resultaat. Deze resultaten willen we natuurlijk delen met iedereen en we posten zelf ook op social media.

Dit is precies het punt waar het dan verkeerd gaat. Waar inspireren en kopiëren vaak door elkaar gehaald wordt. In ons enthousiasme vergeten we namelijk een paar belangrijke puntjes waardoor er irritatie kant ontstaan. Wanneer je de volgende tips volgt zal je merken dat irritatie omslaat in positieve berichten.

  • Verwittig de originele artiest over je aanvraag en vraag of hij/zij er oke mee is als je zijn/haar design gebruikt.

  • Gebruik Bronvermelding. Wanneer je de paint hebt gemaakt en je post hem op social media. Vermeld dan altijd welke artiest je geïnspireerd heeft en verwijs via # of @ naar deze artiest.

 

Wanneer je deze twee stappen toepast creëer je een win-win situatie voor jezelf en de originele artiest. Jij krijgt complimenten over je werk en de originele artiest krijgt ook weer meer viewers.

 

 

Hoe ben ik nou gekomen op deze blog. Dat zal ik vertellen. Ik kreeg te maken met deze situatie doordat ik een aanvraag kreeg voor een prachtige bellypaint maar ook zeker een hele herkenbare bellypaint. Ik heb hierbij besloten om de originele artiest (Elissa Barrett) te achterhalen en haar te vragen of ik de paint mocht maken. Na toestemming (mits ik haar credits gaf wat natuurlijk logisch is) heb ik de paint gemaakt. En, omdat ik echt trots ben op het resultaat, gepost op social media. Maar wel met de verwijzing naar de artiest. En wat er toen gebeurde op social media maakte me zo blij. Zoveel leuke reacties. Echt een feestje.

Vergeet je de tips, dan kan de originele artiest het gevoel hebben dat je zijn/haar werk kopieert en dat is nooit de bedoeling.

Dus…. verwittig de artiest en tag de artiest.

 

 

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Sharing is Caring !!

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

JIJ bent de artiest!! Wees en blijf vooral JEZELF.

Posted by on februari 8, 2017 in Geen categorie | 0 comments

JIJ bent de artiest!! Wees en blijf vooral JEZELF.

Ja, inderdaad je leest de titel goed. JIJ bent de artiest.  Wees en blijf vooral JEZELF.

Vaak hoor ik om mij heen dat mensen onzeker zijn over hun werk. Vooral bij de beginnende schminker bespeur ik die onzekerheid. Helaas komt het ook voor dat  daar misbruik van gemaakt wordt. Want als beginner is het best lastig om je draai te vinden. Doe je je uiterste best om wat moois te maken, krijg je commentaar van meer “ervaren”  artiesten. Maar vergeet niet, ook JIJ bent de artiest.

Een voorbeeld van wat ik ooit heb meegemaakt is dat iemand uit de schminkwereld,  tegen mij heeft gezegd “Je moet niet denken dat je kan schminken”. Ik kan je verzekeren. Dat slaat in als een bom.

Resultaat : Je wordt nog onzekerder.

Maar soms is dat wat jij als commentaar ziet bedoeld als opbouwende kritiek is. Mijn voorbeeld is natuurlijk erg extreem en dat was echt niet als opbouwende kritiek bedoeld. Het heeft me echter wel geholpen. Ik ben gaan kijken naar mijn werk en heb bedacht. Dit is mijn passie en niemand neemt mij dat af. Kortom ik heb het negatieve naar het positieve gedraaid.

 

Ik ben rond gaan kijken en heb verschillende workshops gevolgd om technieken te leren.

Tijdens een workshop van Roxanne Rosa heb ik geleerd om altijd te vragen naar “Tips en Tops”  En dat is een van de beste dingen die ik ooit  geleerd heb. Want je vraagt naar opbouwende kritiek en naar dingen die als te gek worden gezien. Dit schrijf ik allemaal op in een boekje dat ik van Roxanne heb gekregen.  En dit boekje lees ik regelmatig door.

 

Een tip van mij is. Oefen veel, maak wat jij mooi vind. Is het niet naar je zin?  Dan maak je het gewoon nog een keer.

En….. durf hulp te vragen en durf te leren !!!

 

 

En met “durf te leren” bedoel ik ook. Volg regelmatig een workshop. Naast dat je je kennis uitbreid, ontmoet je ook nieuwe, leuke schminkcollega’s.

Natuurlijk zal je vast wel eens denken  “Wat als mensen mijn  werk niet leuk of mooi vinden?” Gefeliciteerd, je bent een mens maar, JIJ BENT DE ARTIEST!!! Zolang JIJ tevreden bent over je werk dan is het oké. Kijk in de spiegel en durf tegen jezelf te zeggen. “Dat heb IK super gedaan”. Je zult zien dat je zelfvertrouwen zo groeit.

Maar wat vooral heel belangrijk is.  Ontwikkel je  eigen  stijl. Vertrouw op je eigen kracht en wees en blijf vooral jezelf!!!

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Leren Schminken Stap voor Stap les 19

Posted by on februari 1, 2017 in Alle foto's, Blog, Cursussen en Workshops | 0 comments

Leren Schminken Stap voor Stap les 19

Leren Schminken Stap voor Stap les 19. Lijnenwerk oefenen

Abonneer je op mijn you tube kanaal en leer van alles over en met schmink.

www.schminkkoppies.nl

Volg mij via Social Media :
– TWITTER : https://twitter.com/Schminkkoppies
– FACEBOOK : https://www.facebook.com/schminkkoppi…
– INSTAGRAM : https://www.instagram.com/schminkkoppies
– E-MAIL : info@schminkkoppies.nl

Fanmail:
Schminkkoppies
t.a.v. Marielle Heuft
Kreeftstraat 14
1033 EL Amsterdam

!!!!Schminkkoppies is NIET in dienst van SchminkenGrime!!!!!
De artikelen die ik gebruik zijn bij meerdere schminkwinkels te verkrijgen. Wil je meer informatie over waar je de artikelen zoal kan krijgen? Neem dan contact op met info@schminkkoppies.nl.

Blijf op de hoogte van alles wat Schminkkoppies meemaakt via onze Nieuwsbrief.

Leren Schminken stap voor stap Les 18

Posted by on januari 18, 2017 in Blog, Cursussen en Workshops | 0 comments

Leren Schminken stap voor stap Les 18

Leren Schminken Stap voor Stap Les 18: Het goed laden van je penseel.

Abonneer je op mijn you tube kanaal en leer van alles over en met schmink.

www.schminkkoppies.nl

Volg mij via Social Media :
– TWITTER : https://twitter.com/Schminkkoppies
– FACEBOOK : https://www.facebook.com/schminkkoppi…
– INSTAGRAM : https://www.instagram.com/schminkkoppies
– E-MAIL : info@schminkkoppies.nl

Fanmail:
Schminkkoppies
t.a.v. Marielle Heuft
Kreeftstraat 14
1033 EL Amsterdam

!!!!Schminkkoppies is NIET in dienst van SchminkenGrime!!!!!
De artikelen die ik gebruik zijn bij meerdere schminkwinkels te verkrijgen. Wil je meer informatie over waar je de artikelen zoal kan krijgen? Neem dan contact op met info@schminkkoppies.nl.

Een Creatief 2017 voor iedereen.

Posted by on januari 7, 2017 in Alle foto's, Cursussen en Workshops | 0 comments

Een Creatief 2017 voor iedereen.

Allereerst, namens Schminkkoppies, de allerbeste wensen en een creatief 2017 voor iedereen.

Laten we hopen dat 2017 in goede gezondheid en zonder nare aanslagen etc. verloopt. Ik weet het is ijdele hoop maar je mag altijd blijven hopen toch. Laten we met zijn allen in ieder geval genieten van alle mooie dingen die het leven ons bied. Voor mij is dat veel, heel veel schminken. En omdat ik een creatief 2017 voor iedereen wens ga ik lekker veel workshops geven. Workshops die voor iedereen toegankelijk zijn en waar we heel veel verschillende dingen gaan leren en oefenen.

Kijk snel of er ook voor jou een leuke workshop bij zit en meld je aan. Mis je een workshop of is er iets wat je graag zou willen leren? Dan hoor ik dat graag. Stuur een mailtje naar info@schminkkoppies.nl met je workshop verzoek en ik ga voor je aan de slag.

6 Februari 2017 Workshop One Stroke Bloemen.

workshop-one-stroke-bloemenkopie

11 februari 2017 Workshop “How to make your Bling”

workshop-blingkopie

13 februari 2017 Workshop Sieraden en Eye Designs

workshop-sieraden-en-eye-designskopie

27 februari 2017 Start van Basiscursus kinderschminken

evenement-basiscursuskopie

10 april 2017 Workshop Paas designs

workshop-paas-designskopie

18 april 2017 Workshop Koningsdag designs

workshop-koningsdag-designskopie

 

 

Creatieve Groetjes en tot snel. 🙂

Wil je niks missen en snel op de hoogte zijn van het reilen en zeilen bij Schminkkoppies. Meld je dan snel aan voor de Nieuwsbrief.

Spokentocht Middenmeer 22 oktober 2016

Posted by on oktober 25, 2016 in Alle foto's, Halloween, Schmink Volwassenen, Schminken, Special FX, Thema Feest | 0 comments

Spokentocht Middenmeer 22 oktober 2016

Wat is Spokentocht Middemeer ??

Sinds 2014 organiseert Yerenco de Bont van Yerenco’s Grime de Spokentocht Middenmeer. En dit jaar had ik de eer om aan dit geweldige evenement mee te mogen helpen door middel van het grimeren van een aantal van de acteurs. Een aantal maanden geleden vroeg Yerenco mij of ik wilde meewerken aan Spokentocht Middenmeer. Ik had werkelijk geen idee wat mij te wachten stond maar het enthousiasme van de jonge Yerenco zorgde ervoor dat ik direct ja zei.

Langzaamaan kwam  er meer en meer informatie bij me binnen en begon ik te beseffen dat het een echt gaaf project ging worden.  De karakters werden bedacht. Een geweldige route werd in elkaar gezet en veel, heel veel vrijwilligers meldden zich aan om mee te helpen. De Spokentocht Middenmeer begon aardig vorm te krijgen.

22 Oktober 2016 was het eindelijk zover. Ik reed ’s morgens naar het mooie Middenmeer. Aangekomen op de lokatie zag ik een geweldige groep vrijwilligers die de dag ervoor al een groot deel van de route hadden opgebouwd. Een Doolhof van Kuubskisten stond klaar. Een megalang hekwerk en nog veel en veel meer. De sponsoren wil ik hier dan ook heel erg voor bedanken.  Tevens liep er een camerman rond (bedankt Stefan Metz) en een fotograaf (bedankt Erwin Slootweg). Alles was werkelijk tot in de puntjes geregeld.

Mijn handen begonnen werkelijk te jeuken om aan de slag te gaan. En zo gezegd zo gedaan. In totaal hebben we met 2 Grimeurs en 2 super goede leerling grimeurs bijna 40 acteurs voorzien van een grime gerelateerd aan het thema.

Tussendoor hebben we met het hele team heerlijk genoten van een patatje met wat lekkers en fris gesponsord door Pico Bello.

De Tocht.

Rond 20.00 uur was iedereen klaar en  kon de tocht beginnen. Eerst een fotomoment met de “Mad Hatter” en dan hup richting de tocht. Al bij het begin waren de mensen huiverig voor wat er komen ging. De Psycho kamer was voor vele toch wel heel erg eng. Je zal er maar staan, in het donker, niet wetende wat er komen gaat en in de hoek zit een Psycho in dwangbuis helemaal te flippen. Brrrrrrrrr.  Het konijn haalde je vervolgens op om je de rest van de tocht te wijzen.

De “Mad Hatter, de Dikkertjes, The Cheshire Cat, Kaarten, Hartenkoninginnen (waarvan een met kettingzaag), Alice’s, Zombies en wezens. Iedereen zat vreselijk goed in zijn/haar rol.  Wat heb ik gelachen en genoten van de reacties van de mensen en kinderen. Het was een megagroot succes en ik kan niet wachten tot 2017.  Dan kom jij toch ook?  Houd de website of de facebookpagina van Spokentocht Middenmeer  goed in de gaten.

Durf jij het aan om te kijken?

Wil je niks missen van de avonturen van Schminkkoppies? Schrijf je dan snel in voor de Nieuwsbrief.

 

 

 

 

Down, Set en Match, 11 september 2016

Posted by on september 19, 2016 in Alle foto's, Gallerij, Schmink Kinderen, Schminken | 0 comments

Down, Set en Match, 11 september 2016

11 september 2016 werd voor de derde keer Down, Set en Match gehouden.

Down, Set en Match is een tennisfestijn dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt. En wat een superdag was het Tennisschool Jeroen Hoevenberg, Stichting Down en heeeeeel veeeeeeel vrijwilligers hebben deze dag tot een waar feest gemaakt.

Ook Schminkkoppies was deze dag van de partij. Aan mij de taak om zoveel mogelijk kindjes te voorzien van een schminkje naar keuze.

Toen ik aankwam op de T.V. Zaansport was het al een drukte van jewelste. Heel veel geweldige vrijwilligers waren druk bezig met het voorbereiden van dit sportevenement. Alles spelletjes werden klaargezet. Een supergezellige EHBO ploeg was aanwezig voor eventuele calamiteiten. Lunchpakketten werden verzorgd. Er stond een springkussen. En…… er was een echte kinderboerderij. Roel’s Beestenboel was aanwezig met heel veel knuffelbare boerderijdieren.

Om 10.30 uur was de inloop van alle kinderen. Ze kregen een t-shirt en een pet en waren helemaal in de sportmodus. Verdeeld in groepjes konden ze aan de dag beginnen. Maar natuurlijk niet voordat Boer Jeroen de dag openden met een warming-up en een uitleg dat al zijn beesten kwijt waren. De groepjes konden alle dieren bij de verschillende spelletjes terugvinden. Alle kinderen gingen met hun groepjes aan de slag om de dieren weer terug te vinden.

Zoals ik al zei was het mijn taak om zoveel mogelijk kindjes te voorzien van een schminkje. En natuurlijk mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilde worden. Dat resulteerde in zeer bijzondere verzoeken. Soms gingen de kinderen zo op in hun rol dat het bijna angstaanjagend was. Maar wat waren ze blij. Het was een eer om aan deze dag mee te mogen werken. Hier is een kleine impressie van de schminkjes (waar ook heuse pleister bij de EHBO dame bij zat)

Wil je de foto’s van de hele dag zien klik dan hier.

Blijf op de hoogte van alles wat Schminkkoppies meemaakt en schrijf je snel in voor de nieuwsbrief.

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief