Het Vergeten Kind

Posted by on februari 5, 2016 in Alle foto's, Evenementen, Geen categorie, Schmink Kinderen, Schmink Volwassenen, Schminken | Reacties uitgeschakeld voor Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind

Sharing is caring!

Begin januari kwam ik een oproep tegen op facebook. “Wie wil er helpen met schminken op 4 februari voor stichting Het Vergeten Kind?

Tot die dag had ik nog nooit van de stichting HET VERGETEN KIND gehoord. Maar op een of andere manier raakte de titel mij. Dus ben ik gaan zoeken op internet wat deze stichting allemaal doet. En wat ik las raakte me diep.

Een kleine quote van de website van Het Vergeten Kind.

Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. (bron: website Het Vergeten Kind)

Wat schrok ik van deze tekst. Hier staan we niet bij stil. Ik heb mij dan ook direct aangemeld om op een van de locaties mijn schminkdiensten aan te bieden.

De week van Het Vergeten Kind is natuurlijk niet het enige wat deze stichting doet. Het hele jaar zijn ze bezig met van alles en nog wat om te zorgen dat al deze kinderen een veilige plek hebben. Een plek waar ze kunnen spelen de zogenaamde Tovertuinen. Het Vergeten Kind kan niet zonder alle VRIJWILLIGERS die zich het hele jaar door inzetten voor Het Vergeten Kind. En de AMBASSADEURS die zich belangeloos inzetten voor deze stichting. En iedereen doet het met zoveel liefde en toewijding. Wat een supermensen zijn dit. Ze verdienen echt een hele grote Duim omhoog.

Deze dag was echt een feestje om te mogen doen. Wat een blije kindjes en ook wat een blije mama’s. Vele mama’s wilde heel graag een schminkje. Ze hadden plezier, waren ontspannen. Het gaf mij zo een goed gevoel. En dan komt er opeens een vrouwtje naar me toe. Met de mededeling dat er een dame in de gang zit met haar been omhoog. Ze is gevallen van de trampoline en heeft haar knie lelijk verdraait. Maar voordat ze naar huis moet wil ze nog zooooo graag geschminkt worden. Of we dat kunnen regelen. Nou natuurlijk kan dat. Ik ben naar haar toe gegaan. Even gebabbeld en gevraagd wat ze dan graag zou willen. Een oranje vlinder. Ik heb de spulletjes gehaald en heb van deze dame een mooie oranje vlinder gemaakt. En wat was ze blij. Dit zijn DE momenten voor mij. Wat een heerlijke dag heb ik gehad.

Ik hoop volgend jaar weer een heleboel kinderen blij te mogen maken.

Wil je niks missen van de avonturen van Schminkkoppies. Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief.

 

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief