Schminken is niet alleen voor kinderen.

Posted by on mei 23, 2016 in 3D Schminken, Alle foto's, Eye Design Volwassenen, Geen categorie, Schmink Volwassenen, Schminken, Thema Feest | Reacties uitgeschakeld voor Schminken is niet alleen voor kinderen.

Schminken is niet alleen voor kinderen.

Sharing is caring!

Schminken is niet alleen voor kinderen.

Veel mensen denken bij het woord schminken aan een kinderfeestje. Maar niets is minder waar. Schminken is niet alleen voor kinderen.

Sterker nog Schminken of Grimeren werd vroeger vooral als ritueel gebruikt. Indianen en andere volken (zoals bv. Aboriginals) ‘versierden’ zichzelf met als doel andere bevolkingsgroepen te intimideren. Ze waren er ook van overtuigd dat ze door zichzelf te schminken beschermd waren tegen demonen en bepaalde ziektes. Deze bevolkingsgroepen bedekten soms hun hele lichaam. Make-up was in die tijd dus vooral een afschrikmiddel. Schmink werd toen gemaakt uit grondstoffen van de aarde in combinatie met water. (bron : mens en gezondheid)

Tegenwoordig gebruiken we schmink en grime vooral om onszelf of een ander te verfraaien. Of door iemand een karakter aan te laten meten. Anders dan de naam doet vermoeden wordt Schminkkoppies regelmatig gevraagd om een volwassen persoon te voorzien van een bijzondere facepaint.

Dit kan variëren van een eye-design tot een compleet gezicht. Niets is Schminkkoppies te gek.

Zo kreeg ik laatst het verzoek voor het schminken van een “derde” oog. De dame in kwestie had een chique feest met als thema “Surrealisme”. Van dit soort verzoeken word ik zo vreselijk blij. Meteen ben ik in mijn aantekeningen gedoken van een workshop die ik 2 jaar geleden heb gevolgd bij Matteo Arfanotti. Van hem heb geleerd hoe je zo “echt” mogelijk een oog kan schminken. Mijn klant was zeer aangenaam verrast en later heeft zij mij nog verteld dat het een groot succes was.  Zo zie je maar hoe schmink ook bij volwassenen een groot succes kan zijn.

schminken is niet alleen voor kinderen

Maar er zijn natuurlijk tal van voorbeelden die bij een volwassene geschminkt kunnen worden. Hier zijn een aantal voorbeelden van mijn hand.

 

Nu ben ik ook heel benieuwd of mijn bloglezers en lezeressen ook leuke voorbeelden hebben.  Of misschien zijn er wel mensen met een leuk verzoek. Ik hoor het graag. Stuur je voorbeelden naar info@schminkkoppies.nl of post ze op mijn facebook pagina.

Wil je niks missen van Schminkkoppies? Schrijf je dan snel in voor de Nieuwsbrief.
Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief