Geduld is een schone zaak.

Posted by on maart 16, 2017 in Alle foto's, Blog | Reacties uitgeschakeld voor Geduld is een schone zaak.

Geduld is een schone zaak.

Sharing is caring!

Rare vragen bestaan niet, of toch wel? deel 2

Geduld is een schone zaak.

Je zou denken dat deze regel vooral geld voor kinderen. Maar niets is minder waar. De uitdrukking “Geduld is een schone zaak” is 9 van de 10 keer niet van toepassing op de kinderen maar op hun begeleiders.

Hoe vaak horen wij niet de zin. “Mama doet het thuis wel even”.  Zo jammer. Vooral, als je die beteuterde toetjes ziet. En in het voorbijgaan nog net hoort. “Maar mama, die mevrouw (mijnheer)  kan veel mooier schminken dan jij.” of “Ik wil het zoooooo graag.”

Maar het kan nog erger. Bijvoorbeeld de opmerking “Knoei er maar wat op. Maakt niet uit wat. Beetje snel graag.” In zo’n geval komt er een klein duiveltje in mij naar boven. Ik neem juist dan even extra de tijd om samen met het kind op de stoel tot een supermooi schminkje te komen. De persoon die de bewuste opmerking maakte negeer ik compleet. Immers het kind in mijn stoel is mijn klant. Niet de begeleider.

En herkennen jullie deze? “Wat duurt  het lang. Mijn kind moet naar huis/zwemmen/clubje/sport/etc.… Mag ik even voor?” Uhm, duuuuhhh, nee natuurlijk mag uw kind niet voor. De andere kinderen wachten ook braaf op hun beurt. Helaas pindakaas.

Dan hebben we nog de ouders/verzorgers met een smoezenboek.  Die zeggen bijvoorbeeld “De rij gaat bijna sluiten” terwijl je net begonnen bent. Wat ze eigenlijk bedoelen is “De rij is veel te lang. Ik heb geen zin om zo lang te wachten.”

En dan de opmerking. “ he, he, eindelijk aan de beurt.” Zucht, iedereen komt aan de beurt in de rij. Immers we sluiten onze rijen op tijd. Zodat de kinderen in de rij staan nog een mooi schminkje krijgen.

Tja mensen geduld is een schone zaak. Maar wanneer iedereen de blije kinderen en de mooie geschminkte toetjes ziet. Is alles spontaan vergeten.

I LOVE MY JOB.

Heb je deel 1 gemist van de blog serie Rare vragen bestaan niet. Of toch wel?  Klik dan hier.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief