De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Posted by on maart 21, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Sharing is caring!

En dan vind je dit ineens in je Mailbox. Een geweldig verhaal.

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Al best een aantal jaar mag ik schminken tijdens allerlei festiviteiten, bellypaints maken tijdens babyshowers, of juist in de heerlijke rustige omgeving van mensen thuis.
Ik merk dat ik tijdens het schminken/painten, heel geconcentreerd bezig kan zijn en daardoor me af kan sluiten van alles. Soms is dat heel fijn en even zo vaak schrik ik uit mijn concentratie om me te beseffen dat ik niet zo heel gezellig ben.

Bubbel.

Natuurlijk is het wel zo leuk om een interactie te hebben met het kind/volwassenen in kwestie zeker wanneer ik als clown de kinderen mag vermaken.
Zo heb ik een routine geleerd, aangepast naar mijn smaak, van een bevriende clown speciaal voor het binnenkomen tijdens een kinderfeest.
Ik geef vooraf aan dat ik al geschminkt en verkleed aan kom en de act dan ook al begint.
5 min voor tijd bel ik aan en dan begint de act al. Deze kan tot wel 10 minuten duren.
IJs is gebroken en die gekke domme clown is eindelijk binnen.
Een routine voor het “lang zal hij leven” zingen, weer 5 min.
En zo hebben zowat als ontwerpen die ik schmink een eigen verhaaltje vooraf of achteraf.
Deze routines gebruik ik overigens ook wanneer ik niet als clown aan het schminken ben. Schminken wordt zo nog meer een feestje. Een paar standaard vragen helpen me ook om uit mijn gesloten concentratie bubbel te blijven.
Vraag het kind heel simpel maar zijn naam, huisdieren, hobby’s en een persoonlijke favoriet, studeer je al?

De Clown.

Wat mij erg heeft geholpen is het kijken naar (vroeger videobanden) DVD’s van entertainers zoals Tommy Cooper en goochelaars. Het absurdistisch uitvergroten van een handeling van Tommy Cooper is echt uniek!
Een hippe high five is er nu een met aanloop waarbij ik kan struikelen, mis sla of waarbij het kind wel “héél erg sterk is” en mijn hand zeer doet zo hard ging het .
Wat wil je worden mond uit in:
Weet je al hoe je geschminkt wil worden?
K: ik wil een vlinder.
Ik: wat zijn je lievellile…. lievellelle… lievellelleing… lievellellellie…
Welke kleuren vind je het mooist?
Kind zit me met grote verbaasde ogen aan te kijken omdat ik niet uit lievelingskleuren kan komen. Ze gaan me helpen en voelen zich ineens verbonden en slim omdat zij wél lievelingskleuren kunnen zeggen en nog weten wat hun lievelingskleuren zijn ook!

Babyshowers.

Zo kom ik ook standaard met mijn zuca binnen bij babyshowers met ” hallo de stripper is er! Waar mag ik me omkleden?”
Geloof me! Die zorgt voor hele grote ogen! Die je vervolgens ook heel snel van boven naar onder en weer terug observeren. Waarbij ik het ongeloof kan aflezen. Vooral de oma’s in kwestie schrikken zich rot!
Geweldig! IJs gebroken en we kunnen door!
Dus merk je dat je wel eens jezelf afsluit in je concentratie bubbel, bedenk wat leuke vragen en of handelingen en gooi ze erin.
Het is een kwestie van oefenen en ad-rem reageren vraagt wat training, het is ook iets vermoeiender maar de humor maakt het stukke leuker voor mij en ik schmink nog steeds omdat ik het leuk vind!

Met vriendelijke groeten,

Spookschrijvert

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief