Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Posted by on augustus 21, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Sharing is caring!

Heeft schminken een minimum leeftijd ? Deze vraag wordt best vaak gesteld en ik ben er dan ook eens ingedoken om te kijken of er een minimum leeftijd is voor schminken.

Allereerst ben ik eens op internet gaan neuzen wat er voor informatie te vinden over de minimum schmink leeftijd is maar tot mijn grote verbazing kon ik helemaal niets vinden.

Dus dan ga je verder. Ik ben te raden gegaan bij mijn zeer gewaardeerde collega’s en daar kwam hele goede feedback op terug. Als ik al deze feedback in een kom gooi en er mee hussel krijg je eigenlijk DE perfecte leidraad voor het schminken van jonge kinderen.

Een opmerking van mijn geliefde college Jessica Sikken van Spoeliegrime was.  Ik hanteer een soort van ” minimum” gedrag, dat zegt voor mij meer dan leeftijd. En dat is als het kindje het echt leuk vindt en nagenoeg stil kan zitten voor een paar minuutjes dan kan hij/zij geschminkt worden. Ik let ook wel op of hij/zij al wat kan praten of aangeven wat hij/zij wil; dat er zeg maar ” geen strijd” is met de ouder (s)”  Wat een geweldige insteek vind ik dat.

Maar wat de meeste collega’s heel belangrijk vinden is dat het kind zelf moet willen. Hoe vaak gebeurt het niet dat wij kinderen in de stoel krijgen die zelf helemaal niet willen maar waarvan de ouders  perse willen dat het kind geschminkt wil worden. Wij zijn er om de kinderen blij te maken. Wanneer een kind niet wil dan niet.

Schminken is best spannend.

Soms krijg je een kindje in de stoel die het allemaal best heel spannend vind. Daar zit je dan in een stoel bij een vreemde die je gezicht mooi wil maken. Een aantal goede tips zijn dan. Eerst wat op het handje of armpje. Vaak is dit dan ook al genoeg want de kleine kan het kunstwerkje zelf de hele tijd bewonderen. Gaan we toch voor het gezicht dan eerst de ogen zacht laten sluiten. Vele van ons gebruiken de de zin “Doe je ogen maar dicht alsof je gaat slapen”. Probeer de ogen zoveel mogelijk te vermijden, gebruik liever geen zwart en hou het simpel. In principe laat je ze pas in de spiegel kijken als het helemaal klaar is. Soms maak ik op deze regel een kleine uitzondering. Wanneer kinderen het halverwege toch erg spannend vinden, mogen ze van mij meekijken.

Allergieën.

Soms is het de allereerste keer dat een kindje geschminkt wordt. Dan is het natuurlijk een eer dat het in jouw stoel is maar….. Vraag wel even aan de ouders of het kindje last heeft van veel allergieën. Wanneer dit het geval is zou ik het schminken in het gezicht zeker niet doen. Iets heel kleins op de arm is ook leuk en meteen een test voor de ouders of het goed gaat. Natuurlijk werken wij professionals allemaal moet goedgekeurde materialen maar er is altijd een mogelijkheid dat een heel klein hummeltje toch reageert op de schmink.

Besmettelijk ??

Soms krijg je een hummeltje in je stoel met uitslag waarvan je niet precies weet wat het is. Vraag dit altijd na bij de ouders. Bij Waterpokken en Krentenbaard zeker NIET schminken. Hoe sneu het ook is voor de kleine. Het is gewoon te besmettelijk. Om de teleurstelling dan een beetje te verzachten heb ik altijd een velletje met leuke stickertjes bij me. Deze tip heb ik van Mirjam Boxem van de Kindercarrousel. Zij heeft altijd stickertjes of iets anders leuks bij zich. Geloof me een mooie sticker maakt veel goed.

Heeft Schminken een minimum leeftijd?

Conclusie : Nee. Kijk en luister goed naar het kind in kwestie.

 

Nog even alle tips op een rijtje :

  • Het kind moet zelf willen (Dus niet onder dwang van ouders)
  • Bij kinderen die voor het eerst geschminkt worden vragen naar eventuele allergieën
  • Schminken op de arm is vaak goed genoeg
  • Laat ze ogen zachtjes sluiten.
  • Kinderen met een besmettelijke ziekte NIET schminken
  • Probeer zwart zoveel mogelijk te mijden

Ben ik nog wat vergeten of mis je iets in dit blogje. Laat het me weten. Ik ben dol op input voor nieuw blogmateriaal.

 

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

 

 

 

 

 

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief