Blog

Efabe 2018.

Posted by on april 15, 2018 in Alle foto's, Blog, Gappies | Reacties uitgeschakeld voor Efabe 2018.

Efabe 2018.

Efabe 2018 wow wat een geweldig event was dat.

Waar zal ik beginnen met vertellen. Er is namelijk zoveel om over te vertellen. Bijvoorbeeld dat er mensen uit allerlei landen van over de hele wereld aanwezig waren om met elkaar workshop te volgen en te jammen. Of dat er wel 16 instructeurs waren die allemaal TE gekke workshops gaven. Of dat de Vendor room nog groter en mooier was dan de vorige keer.

Bedenk dat je samen met allemaal mensen die dezelfde liefde voor het schminken in hetzelfde gebouw bent. Je hebt daar de mogelijkheid om allerlei workshops te volgend. En geloof me, voor iedereen zijn er wel workshops die inspelen op zijn/haar interesses. Of je nu voor schattig kinderschminken gaat of voor Special FX. Alle was aanwezig op Efabe 2018.

En echt. Je denkt dat je best een aardig moppie kan schminken. Dat je met 11 jaar ervaring bijna alles wel weet. Nou nee dus. Serieus er is altijd meer te leren. Schminken is net als mode. Er zijn altijd nieuwe technieken, kleuren, materialen etc. Daarom is het ook zo belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en naar workshops en EFABE te gaan.

Efabe is zelfs op tv geweest bij omroep Brabant. Wil je het filmpje zien? Klik dan op deze link. Spoel dan even door tot 6.13 minuten en geniet van het filmpje.

Ik heb meer dan genoten, superveel geleerd. De eer gehad om een demo te geven met mijn bling en de stencils van CreaRose. (Wil je mijn bling overigens bewonderen kijk dan eens op mijn facebookpagina Schminkkoppies Bling). En natuurlijk heel veel schminkvriendjes ontmoet. Ik kan nu al niet wachten totdat Efabe 2020 begint. Mijn spaarpot staat in ieder geval weer klaar om gevuld te worden.

Klik op de foto om een idee te krijgen wat ik allemaal geleerd heb tijdens Efabe 2018.

O en voordat ik het vergeet. Voor en tijdens Efabe 2018 heb ik natuurlijk weer zoveel mogelijk artiesten “Gegappied”. Herkennen jullie ze allemaal?

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en…..

Tot EFABE 2020!!!!

Een prachtige bellypaint en dan?

Posted by on september 6, 2017 in Bellypaint, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Een prachtige bellypaint en dan?

Een prachtige bellypaint en dan?

Je hebt een prachtige bellypaint gemaakt of….Je hebt een prachtige bellypaint laten maken en dan?

Soms ben je al weken bezig met de voorbereidingen van een bellypaint. Als painter door te tekenen of plaatjes op te zoeken. En als zwangere door je ideeën door te geven aan de painter. Of, je wordt volledig verrast tijdens een baby shower. Maar in alle gevallen eindigt het met een prachtige bellypaint.

Om deze voor altijd in je herinnering te houden maak je natuurlijk foto’s. Heel veel foto’s. En die foto’s kan je laten afdrukken. Maar…. er is nog een leuke manier om je bellypaint “vast” te leggen.

Hoe dan zal je je afvragen. Ik ga het stap voor stap uitleggen.

Wat heb je nodig :

 • Hydrofiele luier (wit)
 • Water

En dat is alles.

Oke nu de stappen.

Stap 1.

Maak de vochtig (ongeveer net zo nat als een billendoekje) Let op ! maak het niet te nat want dan loopt het door. En wanneer het te droog is kan je niet goed afdrukken.

Stap 2.

 

Zet je model in een comfortabele stoel of laat haar liggen op haar rug. En leg voorzichtig de hydryfiele luier op de buik. Druk voorzichtig de doek aan op alle delen van de buikschildering. (Het model van deze foto wilde het liefst de bellypaint tot haar bevalling op haar buik houden)

 

 

Stap 3.

 

Haal de hydrofiele luier heel voorzichtig van de buik af. En je zult zien dat er een afdruk (weliswaar in spiegelbeeld) van de buikschildering op het doek is ontstaan. Leg vervolgens het doek liggend te drogen.

 

 

Tadaaaaaaaaa.

 

 

 

 

 

Ik hoop dat jullie wat aan dit blogje hebben en dat ik jullie op een leuk idee heb gebracht. Heel veel plezier met het afdrukken.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Posted by on augustus 21, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Heeft schminken een minimum leeftijd ?

Heeft schminken een minimum leeftijd ? Deze vraag wordt best vaak gesteld en ik ben er dan ook eens ingedoken om te kijken of er een minimum leeftijd is voor schminken.

Allereerst ben ik eens op internet gaan neuzen wat er voor informatie te vinden over de minimum schmink leeftijd is maar tot mijn grote verbazing kon ik helemaal niets vinden.

Dus dan ga je verder. Ik ben te raden gegaan bij mijn zeer gewaardeerde collega’s en daar kwam hele goede feedback op terug. Als ik al deze feedback in een kom gooi en er mee hussel krijg je eigenlijk DE perfecte leidraad voor het schminken van jonge kinderen.

Een opmerking van mijn geliefde college Jessica Sikken van Spoeliegrime was.  Ik hanteer een soort van ” minimum” gedrag, dat zegt voor mij meer dan leeftijd. En dat is als het kindje het echt leuk vindt en nagenoeg stil kan zitten voor een paar minuutjes dan kan hij/zij geschminkt worden. Ik let ook wel op of hij/zij al wat kan praten of aangeven wat hij/zij wil; dat er zeg maar ” geen strijd” is met de ouder (s)”  Wat een geweldige insteek vind ik dat.

Maar wat de meeste collega’s heel belangrijk vinden is dat het kind zelf moet willen. Hoe vaak gebeurt het niet dat wij kinderen in de stoel krijgen die zelf helemaal niet willen maar waarvan de ouders  perse willen dat het kind geschminkt wil worden. Wij zijn er om de kinderen blij te maken. Wanneer een kind niet wil dan niet.

Schminken is best spannend.

Soms krijg je een kindje in de stoel die het allemaal best heel spannend vind. Daar zit je dan in een stoel bij een vreemde die je gezicht mooi wil maken. Een aantal goede tips zijn dan. Eerst wat op het handje of armpje. Vaak is dit dan ook al genoeg want de kleine kan het kunstwerkje zelf de hele tijd bewonderen. Gaan we toch voor het gezicht dan eerst de ogen zacht laten sluiten. Vele van ons gebruiken de de zin “Doe je ogen maar dicht alsof je gaat slapen”. Probeer de ogen zoveel mogelijk te vermijden, gebruik liever geen zwart en hou het simpel. In principe laat je ze pas in de spiegel kijken als het helemaal klaar is. Soms maak ik op deze regel een kleine uitzondering. Wanneer kinderen het halverwege toch erg spannend vinden, mogen ze van mij meekijken.

Allergieën.

Soms is het de allereerste keer dat een kindje geschminkt wordt. Dan is het natuurlijk een eer dat het in jouw stoel is maar….. Vraag wel even aan de ouders of het kindje last heeft van veel allergieën. Wanneer dit het geval is zou ik het schminken in het gezicht zeker niet doen. Iets heel kleins op de arm is ook leuk en meteen een test voor de ouders of het goed gaat. Natuurlijk werken wij professionals allemaal moet goedgekeurde materialen maar er is altijd een mogelijkheid dat een heel klein hummeltje toch reageert op de schmink.

Besmettelijk ??

Soms krijg je een hummeltje in je stoel met uitslag waarvan je niet precies weet wat het is. Vraag dit altijd na bij de ouders. Bij Waterpokken en Krentenbaard zeker NIET schminken. Hoe sneu het ook is voor de kleine. Het is gewoon te besmettelijk. Om de teleurstelling dan een beetje te verzachten heb ik altijd een velletje met leuke stickertjes bij me. Deze tip heb ik van Mirjam Boxem van de Kindercarrousel. Zij heeft altijd stickertjes of iets anders leuks bij zich. Geloof me een mooie sticker maakt veel goed.

Heeft Schminken een minimum leeftijd?

Conclusie : Nee. Kijk en luister goed naar het kind in kwestie.

 

Nog even alle tips op een rijtje :

 • Het kind moet zelf willen (Dus niet onder dwang van ouders)
 • Bij kinderen die voor het eerst geschminkt worden vragen naar eventuele allergieën
 • Schminken op de arm is vaak goed genoeg
 • Laat ze ogen zachtjes sluiten.
 • Kinderen met een besmettelijke ziekte NIET schminken
 • Probeer zwart zoveel mogelijk te mijden

Ben ik nog wat vergeten of mis je iets in dit blogje. Laat het me weten. Ik ben dol op input voor nieuw blogmateriaal.

 

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

 

 

 

 

 

Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Posted by on juli 26, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?  Hoe groot is de kans op legionella in ons sprayflesje.

Zoals velen van ons zit ook Schminkkoppies regelmatig op facebook en daar kwam ik de volgende waarschuwing tegen van een zeer gewaardeerde collega.

 

In het kader “We werken veilig, of we werken niet”   is Schminkkoppies op onderzoek uit gegaan.

Na het lezen van dit artikel ben ik mij even goed gaan inlezen over wat legionella nou precies is en of de kinderen in onze schminkstoel daadwerkelijk het gevaar lopen de gevreesde “Veteranenziekte” op te lopen door ons sprayflesje.

Feitelijk komt het er op neer dat wij onze sprayflesjes altijd moeten legen na elke opdracht. En dat doen de meeste van ons ook braaf. Maar…..is het echt wel heel noodzakelijk?

Het antwoord is Nee (niet perse) en Ja.

Lees en leer.

 

 

Hoe ontstaat Legionella?

Legionella groeit het best in stilstaand water met een temperatuur tussen 25 en 60 graden Celsius (37 °C is optimaal) en als er een dunne laag organisch materiaal op de wanden van de slang of buis zit. Deze omstandigheden komen veelvuldig voor in warmwatersystemen zoals in zwembaden, fonteinen, drinkwaterleidingen en luchtkoelers. Als er doodlopende uiteinden aan leidingen zitten waar het water lang stil blijft staan, krijgt de bacterie de kans zich te vermeerderen in het dunne slijmlaagje in het bezinksel op de bodem van leidingen en reservoirs of aan de binnenkant van leidingen. (bron : www.duurzaamthuis.nl)

Hoe groot is de kans dat onze flesjes lang stil staan met een temperatuur tussen de 25 en 60 graden?? Hoe lang staan de flesjes daadwerkelijk helemaal stil?? Het risico dat de legionella bacterie daadwerkelijk kan huishouden in onze flesje is minimaal te noemen. Maar…. om het zeker voor het onzekere te nemen heb ik het volgende advies. Vul altijd je flesje met een duppel Brush Bath en voeg het ook toe aan je waterbak.

Silly Farm Brush Bath.
Silly Farm Brush Bath werkt ontsmettend, Reinigt de Penselen en is een make-up remover in elkaar.
 •  100% biologisch, huidvriendelijk en hypoallergeen.
 •  Het beste is ook dat Brush Bath je penselen en sponsen zuiver houdt tijden het schminken.
 •  Schmink vol vertrouwen wetende dat je er alles aan doet te werken met goede hygiëne.
Gebruik:
Voeg 2-3 druppels Brush Bath toe aan je water en je penselen blijven hygiënisch en lekker ruiken.
Het kan ook gebruikt worden als make-up remover en voor het reinigen van je penselen.

 

Dit artikel kan je bestellen bij de Facepaintshop.

Betekend dit dat je je sprayflesje niet moet leeggooien??? NEE, natuurlijk niet. Wanneer je klaar bent met je opdracht reinig je altijd AL je materiaal. Je maakt je penselen schoon, je wast je sponzen en handdoekjes, Je reinigt je waterbak en…. je gooit je sprayflesje leeg (zeker als je op vakantie gaat of een tijdje geen opdracht hebt.)

Want we werken veilig of we werken niet.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

 

 

DFBW 2017, een groot face- en bodypaint feest.

Posted by on juni 28, 2017 in Alle foto's, Bodypaint, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor DFBW 2017, een groot face- en bodypaint feest.

DFBW 2017, een groot face- en bodypaint feest.

Ja, het is echt waar DFBW 2017, is een groot face- en bodypaint feest.

Ook dit jaar heeft Schminkkoppies meegedaan aan dit geweldige evenement. En het is echt waar. DFBW 2017, een groot face- en bodypaint feest. Het thema van dit jaar was Hapiness is… 

Een top onderwerp want hoe creatief kan je hier mee zijn. Het brainstormen alleen al was een feestje. Tijdens een gezellige middag met mijn model hebben we zitten brainstormen. Manlief en dochterlief kwamen ook met te gekke ideeën en langzaamaan begon er een idee te ontstaan.

En dan fase 2. Het tekenen. Heerlijk met een grote kop thee, mijn tekenblok en mijn potloden aan de slag. Langzaamaan begonnen de ideeën vorm te krijgen. Maar wat nog veel belangrijker is… Ik kreeg er steeds meer zin in. Ieder jaar weer vind ik het een feestje.

Hierna volgen nog 3 (ja jullie lezen het goed 3) oefenpaints. Dit omdat ik eigenlijk te weinig bodypaint maar vooral omdat mijn model en ik er iedere keer weer een supergezellige dag van maken.

Intussen had dochterlief het maken van de requisiten op zicht genomen. En WOW wat waren die gaaf geworden zeg.

Eindelijk was de dag zelf aangebroken. Een andere locatie dan voorgaande jaren maar ook hier was alles weer tot in de puntjes verzorgd. Naast het bodypainten was er ook een facepaint wedstrijd en zelfs een facepaint wedstrijd voor kinderen.

Normaal krijg je als painter en model niet veel mee van wat er allemaal gebeurd op zo’n dag maar…. Alexandra bakker en Noortje hebben de hele dag in beeld gebracht door middel van “live” te gaan op facebook. Echt superleuk om terug te zien. Wat hebben we gelachen. Heerlijk.

En dan zie je ook meteen wat er vreselijke veel getalenteerde painters rondlopen in ons kleine kikkerlandje. Werkelijk GE-WEL-DIGE creaties zijn er gemaakt. Kijk zelf maar naar de foto’s van Rijnders Fotografie.

Het was een topdag. Volgend jaar zeker weer. Toingtoingtoing

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Worst Nightmare Kinderfeestje

Posted by on april 11, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Worst Nightmare Kinderfeestje

Worst Nightmare Kinderfeestje

Worst Nightmare kinderfeestje (of kan het nog erger).

Een nieuw blog van de “Spookschrijvert”.

We hebben het waarschijnlijk allemaal al eens meegemaakt… een optreden bij een kinderfeest waarbij je met piepende bandjes weer huiswaarts keerde.
Mijn “worst nightmare kinderfeestje” dateert alweer van enkele jaren terug ergens in het midden van het land.
Na mailcontact kom ik op een mooie zondag middag aan bij een architectonisch vrijstaand huis in een woonwijk waar het vlees wordt geleasd, je kent ze wel, sleutelkinderen, strak en 13 in dozijn interieur. Alles voor het oog. PC Hooft tractor op de oprit.
Zoals in vorige blog beschreven doe ik ook hier mijn “entree act” waarbij ik al merkte dat enkele kinderen nogal, bijzonder hoog in hun energie zaten.
Prima! Niets mis mee wel strak houden dus. Ik laag in mijn energie om ze niet nog meer te triggeren.
Ondanks dat het een kinderfeest was vloeide de chablis en Pinot Noir rijkelijk.

De kinderen werden steeds lastiger.

Ze jatte de spullen uit mijn clownsjaszakken, klommen letterlijk (!!) in de gordijnen, zaten ongevraagd aan mijn schmink en waren vreselijk brutaal. De ouders hadden totaal geen grip ( 🍾) op hun kroost.
Vermanend toespreken, het had geen zin, handje vast pakken terwijl deze in mijn jaszak graaide en duidelijk laten blijken dat dit niet de bedoeling was, het had geen zin.
De grootste raddraaier van het geheel werd na een hele tijd stuiteren uiteindelijk uit de gordijnen getrokken.
Vader sleurde hem erg hardhandig mee naar de gang, gooide hem onder de trap en gaf hem wat tikken na.
Krachttermen bleven niet uit.
Ik was er klaar mee! Maar goed ook want het was tijd! Piepende bandjes naar huis! Dit was op zeker mijn “worst nightmare kinderfeestje”.
Ik was kapot.

Mocht je denken dat het hierbij bleef, helaas niet.

In de week daaropvolgend komt er een mail binnen van de “chablis slobberende-krachttermende-losse handjes-vader” wat voor een waardeloze clown ik wel niet was dat ik de kinderen niet in toom kon houden!! Dat ze zo wild waren en zelfs in de gordijnen klommen! Dat ik een schande was onder de clowns etc etc..
Stomverbaasd las ik de mail. Alles wat meneer opsomde aan verwijten, waren tekortkomingen in zijn eigen opvoeding naar de kinderen.
Dat heeft hij geweten!
Dan maar een klant kwijt! Deze meneer heeft en zeer beleefd mailtje terug gekregen waarin ik al zijn feiten kon weerleggen. BAM! #opvoedenisnietvoorslobberaars #nooitmeerietsvangehoord

Hebben jullie ook vergelijkbare ervaringen of misschien wel erger?

Met vriendelijke groeten,

Spookschrijvert

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

EFABE Superjam 2017

Posted by on maart 29, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor EFABE Superjam 2017

EFABE Superjam 2017

Vorig jaar bij de EFABE kregen we nog te horen dat er in 2017 geen Efabe zou zijn. Zucht gewoon een jaar overslaan. Maar……..JOEPIE DE POEPIE. De EFABE Superjam 2017 was toch een feit. En wel ter ere van het 5 jarige bestaan van Mehron in Europa.

Nog groter was de verassing dat er ook workshops gevolgd konden worden. Zowel Annie Reynolds als Monique Lily gaven leerzame maar vooral gezellige workshops. Het was dus eigenlijk een soort van mini EFABE.

Echt een feestje want…… Een jaar zonder EFABE is toch best een beetje een kaal jaar toch? Het was eigenlijk geen feestje maar een heel groot feest. Super verzorgd, zoals EFABE altijd is. Alles was weer super georganiseerd. We werden getrakteerd op een gebakje vanwege het 5 jarige bestaan van Mehron Europe. Voor wie de hele dag aanwezig was, was er een heerlijke lunch met alles erop en eraan door Kok Catering Service. Zelfs hele bijzondere melk. Het ontbrak werkelijk aan niets. O, ja en voor de verkopers van Mehron Nederland was er ook nog een diner georganiseerd. Kortom Feest, feest, feest.

Annie Reynolds

 

Ik zelf heb genoten van de workshop van Annie Reynolds. Wat een geweldige tips and trics heb ik weer bijgeleerd. Tijdens zulke workshops besef je toch ook dat we nooit klaar zijn met leren. Maar, wat minstens zo belangrijk is. Het was zoooooo gezellig. Heel veel gelachen met veel superleuke collega’s. En als klap op de vuurpijl werden we nog verblijd met een een goodiebag. Toingtoingtoing.

Superjam

En dan de Superjam. Wow, wat was er veel om te proberen. Mooie produkten van Mehron, Ballonplooien, Henna, Blingclusters, te veel om op te noemen. Echt een verrijking van je kennis.

Ook was er de mogelijkheid om lekker te painten en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb de designs van Annie Reynolds mogen toepassen op een aantal superleuke modellen. En ik heb in deze designs meteen wat nieuwe sjablonen van collega Brenda van Crearose getest. Wow, wat zijn die leuk zeg.

Daarna heb ik nog wat gepersonaliseerde Gappies gemaakt en toen was de dag alweer bijna om. Maar niet voordat er nog een loterij was. Hele leuke prijzen zijn er verloot. En ja, ik was ook een van de gelukkigen. Kortom het was geen superjam maar een super, super, superjam.

Nu is het een jaar aftellen geblazen. Maar de data 23-25 maart staan al in mijn agenda. Ik ga snel een spaarpot kopen waar ik elke dag € 2,00. Zo weet ik zeker dat ik een super EFABE ga meemaken.

Sparen jullie ook mee? Want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Bedankt Saskia Timmermans, Richard Nijboer, Danielle Visser, Chris Meerburg en Merel Wismeijer voor de geweldige organisatie. En natuurlijk ook bedankt vrijwilligers voor het non-stop model staan.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en…..

Tot EFABE 2018!!!!

 

 

 

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Posted by on maart 21, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

En dan vind je dit ineens in je Mailbox. Een geweldig verhaal.

De clown en de spreekwoordelijke bubbel.

Al best een aantal jaar mag ik schminken tijdens allerlei festiviteiten, bellypaints maken tijdens babyshowers, of juist in de heerlijke rustige omgeving van mensen thuis.
Ik merk dat ik tijdens het schminken/painten, heel geconcentreerd bezig kan zijn en daardoor me af kan sluiten van alles. Soms is dat heel fijn en even zo vaak schrik ik uit mijn concentratie om me te beseffen dat ik niet zo heel gezellig ben.

Bubbel.

Natuurlijk is het wel zo leuk om een interactie te hebben met het kind/volwassenen in kwestie zeker wanneer ik als clown de kinderen mag vermaken.
Zo heb ik een routine geleerd, aangepast naar mijn smaak, van een bevriende clown speciaal voor het binnenkomen tijdens een kinderfeest.
Ik geef vooraf aan dat ik al geschminkt en verkleed aan kom en de act dan ook al begint.
5 min voor tijd bel ik aan en dan begint de act al. Deze kan tot wel 10 minuten duren.
IJs is gebroken en die gekke domme clown is eindelijk binnen.
Een routine voor het “lang zal hij leven” zingen, weer 5 min.
En zo hebben zowat als ontwerpen die ik schmink een eigen verhaaltje vooraf of achteraf.
Deze routines gebruik ik overigens ook wanneer ik niet als clown aan het schminken ben. Schminken wordt zo nog meer een feestje. Een paar standaard vragen helpen me ook om uit mijn gesloten concentratie bubbel te blijven.
Vraag het kind heel simpel maar zijn naam, huisdieren, hobby’s en een persoonlijke favoriet, studeer je al?

De Clown.

Wat mij erg heeft geholpen is het kijken naar (vroeger videobanden) DVD’s van entertainers zoals Tommy Cooper en goochelaars. Het absurdistisch uitvergroten van een handeling van Tommy Cooper is echt uniek!
Een hippe high five is er nu een met aanloop waarbij ik kan struikelen, mis sla of waarbij het kind wel “héél erg sterk is” en mijn hand zeer doet zo hard ging het .
Wat wil je worden mond uit in:
Weet je al hoe je geschminkt wil worden?
K: ik wil een vlinder.
Ik: wat zijn je lievellile…. lievellelle… lievellelleing… lievellellellie…
Welke kleuren vind je het mooist?
Kind zit me met grote verbaasde ogen aan te kijken omdat ik niet uit lievelingskleuren kan komen. Ze gaan me helpen en voelen zich ineens verbonden en slim omdat zij wél lievelingskleuren kunnen zeggen en nog weten wat hun lievelingskleuren zijn ook!

Babyshowers.

Zo kom ik ook standaard met mijn zuca binnen bij babyshowers met ” hallo de stripper is er! Waar mag ik me omkleden?”
Geloof me! Die zorgt voor hele grote ogen! Die je vervolgens ook heel snel van boven naar onder en weer terug observeren. Waarbij ik het ongeloof kan aflezen. Vooral de oma’s in kwestie schrikken zich rot!
Geweldig! IJs gebroken en we kunnen door!
Dus merk je dat je wel eens jezelf afsluit in je concentratie bubbel, bedenk wat leuke vragen en of handelingen en gooi ze erin.
Het is een kwestie van oefenen en ad-rem reageren vraagt wat training, het is ook iets vermoeiender maar de humor maakt het stukke leuker voor mij en ik schmink nog steeds omdat ik het leuk vind!

Met vriendelijke groeten,

Spookschrijvert

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Inspireren of Kopiëren.

Posted by on februari 16, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Inspireren of Kopiëren.

Inspireren of Kopiëren.

Inspireren of Kopiëren dat is waar ik het in deze blog over wil hebben.

En waarom? Er bestaat nogal wat onduidelijkheid in de schminkwereld over Inspireren en Kopiëren. Hoe vaak krijgen wij wel niet de vraag of een bepaalde Paint die onze klanten vinden op social media willen namaken. En dat we dan heel erg trots zijn op ons resultaat. Deze resultaten willen we natuurlijk delen met iedereen en we posten zelf ook op social media.

Dit is precies het punt waar het dan verkeerd gaat. Waar inspireren en kopiëren vaak door elkaar gehaald wordt. In ons enthousiasme vergeten we namelijk een paar belangrijke puntjes waardoor er irritatie kant ontstaan. Wanneer je de volgende tips volgt zal je merken dat irritatie omslaat in positieve berichten.

 • Verwittig de originele artiest over je aanvraag en vraag of hij/zij er oke mee is als je zijn/haar design gebruikt.

 • Gebruik Bronvermelding. Wanneer je de paint hebt gemaakt en je post hem op social media. Vermeld dan altijd welke artiest je geïnspireerd heeft en verwijs via # of @ naar deze artiest.

 

Wanneer je deze twee stappen toepast creëer je een win-win situatie voor jezelf en de originele artiest. Jij krijgt complimenten over je werk en de originele artiest krijgt ook weer meer viewers.

 

 

Hoe ben ik nou gekomen op deze blog. Dat zal ik vertellen. Ik kreeg te maken met deze situatie doordat ik een aanvraag kreeg voor een prachtige bellypaint maar ook zeker een hele herkenbare bellypaint. Ik heb hierbij besloten om de originele artiest (Elissa Barrett) te achterhalen en haar te vragen of ik de paint mocht maken. Na toestemming (mits ik haar credits gaf wat natuurlijk logisch is) heb ik de paint gemaakt. En, omdat ik echt trots ben op het resultaat, gepost op social media. Maar wel met de verwijzing naar de artiest. En wat er toen gebeurde op social media maakte me zo blij. Zoveel leuke reacties. Echt een feestje.

Vergeet je de tips, dan kan de originele artiest het gevoel hebben dat je zijn/haar werk kopieert en dat is nooit de bedoeling.

Dus…. verwittig de artiest en tag de artiest.

 

 

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Sharing is Caring !!

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

JIJ bent de artiest!! Wees en blijf vooral JEZELF.

Posted by on februari 8, 2017 in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor JIJ bent de artiest!! Wees en blijf vooral JEZELF.

JIJ bent de artiest!! Wees en blijf vooral JEZELF.

Ja, inderdaad je leest de titel goed. JIJ bent de artiest.  Wees en blijf vooral JEZELF.

Vaak hoor ik om mij heen dat mensen onzeker zijn over hun werk. Vooral bij de beginnende schminker bespeur ik die onzekerheid. Helaas komt het ook voor dat  daar misbruik van gemaakt wordt. Want als beginner is het best lastig om je draai te vinden. Doe je je uiterste best om wat moois te maken, krijg je commentaar van meer “ervaren”  artiesten. Maar vergeet niet, ook JIJ bent de artiest.

Een voorbeeld van wat ik ooit heb meegemaakt is dat iemand uit de schminkwereld,  tegen mij heeft gezegd “Je moet niet denken dat je kan schminken”. Ik kan je verzekeren. Dat slaat in als een bom.

Resultaat : Je wordt nog onzekerder.

Maar soms is dat wat jij als commentaar ziet bedoeld als opbouwende kritiek is. Mijn voorbeeld is natuurlijk erg extreem en dat was echt niet als opbouwende kritiek bedoeld. Het heeft me echter wel geholpen. Ik ben gaan kijken naar mijn werk en heb bedacht. Dit is mijn passie en niemand neemt mij dat af. Kortom ik heb het negatieve naar het positieve gedraaid.

 

Ik ben rond gaan kijken en heb verschillende workshops gevolgd om technieken te leren.

Tijdens een workshop van Roxanne Rosa heb ik geleerd om altijd te vragen naar “Tips en Tops”  En dat is een van de beste dingen die ik ooit  geleerd heb. Want je vraagt naar opbouwende kritiek en naar dingen die als te gek worden gezien. Dit schrijf ik allemaal op in een boekje dat ik van Roxanne heb gekregen.  En dit boekje lees ik regelmatig door.

 

Een tip van mij is. Oefen veel, maak wat jij mooi vind. Is het niet naar je zin?  Dan maak je het gewoon nog een keer.

En….. durf hulp te vragen en durf te leren !!!

 

 

En met “durf te leren” bedoel ik ook. Volg regelmatig een workshop. Naast dat je je kennis uitbreid, ontmoet je ook nieuwe, leuke schminkcollega’s.

Natuurlijk zal je vast wel eens denken  “Wat als mensen mijn  werk niet leuk of mooi vinden?” Gefeliciteerd, je bent een mens maar, JIJ BENT DE ARTIEST!!! Zolang JIJ tevreden bent over je werk dan is het oké. Kijk in de spiegel en durf tegen jezelf te zeggen. “Dat heb IK super gedaan”. Je zult zien dat je zelfvertrouwen zo groeit.

Maar wat vooral heel belangrijk is.  Ontwikkel je  eigen  stijl. Vertrouw op je eigen kracht en wees en blijf vooral jezelf!!!

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief