Bellypaint

Ben je zwanger, organiseer je een babyshower of wil je een origineel cadeau geven?Wat dacht je van een mooie buikschildering (bellypaint) voor een leuke herinnering aan de zwangerschap.

Wat is een bellypaint?
Een bellypaint is een schildering op je zwangere buik. Dit kan vanaf de 30e week van je zwangerschap, omdat je buik dan mooi rond is. De bellypaint kan allerlei vormen en maten aannemen: het kan een zelf bedachte schildering zijn, een collage met bloemen, de naam van je kindje, het geboortekaartje, een detail uit de babykamer… Vrijwel alles is mogelijk! In onderling overleg komen we altijd wel tot iets moois. Vaak wordt er gezocht op google naar een mooi exemplaar. Maar hoe leuk is het niet om zelf een design te ontwerpen. Stuur mij je trefwoorden, plaatjes en ideeën en ik maak een tekening voor je. Samen ontwikkelen we zo een originele paint.


Tijd 
Het aanbrengen van een bellypaint duurt gemiddeld 1,5 a 3 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van het ontwerp; een eenvoudige tekening is sneller klaar dan een ingewikkelde tekening.

Klik op de foto om een indruk te krijgen van de bellypaints die ik maak.

%Schminkkoppies

Bellypaints


Nog wat tips om je Bellypaint zo mooi mogelijk te laten verlopen.

Zorg dat je een beetje makkelijke kleding aan heb die eenvoudig omhoog/omlaag geschoven kan worden. Om storende striemen van knellende kleding in je bellypaint te voorkomen adviseer ik om tot 2 uur voor de buikschildering geen strakke kleding op die plaats van je lichaam te dragen.

Smeer op de dag van de bellypaint liever ook géén crème/olie o.i.d op je buik. De schmink blijft dan minder goed op je buik zitten en je bellypaint wordt minder mooi.

Fotoshoot Als de paint is aangebracht, maak ik een aantal foto’s van het eindresultaat. Deze foto’s kan je vervolgens gebruiken voor op het geboortekaartje, voor in het plakboek, voor op de babykamer… vul maar in. Ik ben echter geen professionele fotograaf. Voor de foto’s is het vaak het mooist om effen zwarte of effen witte kleding aan te doen omdat dit een mooi rustig beeld geeft. Dit geldt overigens ook voor je partner als die mee gaat op de foto, dus hou daar een beetje rekening mee, en neem eventueel even een extra shirtje voor hem mee.

Materiaal De schmink die ik voor de bellypaint gebruik, zijn van de merken Cameleon, Superstar en Mehron. Deze schmink bevat geen schadelijke stoffen voor jou of je baby en is na afloop van de bellypaint weer gemakkelijk te verwijderen met water en zeep. Let op !!! Als u heet water gebruikt  dan trekt de pigment in de poriën. Echter sommige kleuren bevatten een sterk kleurpigment en kunnen na het afwassen met water (en eventueel zeep) nog een kleurspoor op de huid achter laten. Dit is absoluut niet schadelijk. Een nachtje met schmink op de huid slapen is ook geen probleem. Wilt u met een bellypaint gaan slapen doe dan vooral een strak zittend shirt over uw buik. Een loszittend shirt schuurt juist meer de schmink eraf! Meestal zit het de schmink er volgende ochtend nog goed op.

Voor het verwijderen van schmink van de huid kunt u het beste als volgt te werk gaan:

  • Een bellypaint spoelt u makkelijk voor het grootste deel onder de douche van uw buik af.
  • Ga vooral NIET extra hard boenen!
  • Blijven er kleursporen op de huid zichtbaar, doe dan wat babyolie op de huid. De olie haalt de kleurstof uit de poriën los.
  • Met een nieuw en schoon wattenschijfje/tissue de olie vervolgens weer voorzichtig van de huid vegen.
  • Daarna nogmaals even wassen met water en milde zeep om de laatste restjes vettigheid te verwijderen.

TIP: Heeft u geen babyolie of make-up removerolie in huis? Een héél vette huidcreme of desnoods zonnebloem-/olijf-/slaolie volstaat ook!

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief