Terug naar de Middeleeuwen

Posted by on mei 31, 2016 in Alle foto's, Cursussen en Workshops | Reacties uitgeschakeld voor Terug naar de Middeleeuwen

Terug naar de Middeleeuwen

Sharing is caring!

Workshop Terug naar de Middeleeuwen.

Regelmatig zijn er in de zomermaanden leuke evenementen in Nederland met als thema “Terug naar de Middeleeuwen” of iets wat daar op lijkt. Hele leuke dagjes uit waar menig mens heel veel moeite doet om alles zo realistisch mogelijk na te doen.

Keisnijders, De Pest, De Chirugijn, Begijnen, Abdijzusters,  Kwakzalvers, de Barbier, Piskijkers en Leprosen. Van alles kom je tegen op zo’n dag.

Dit gaf mij het idee om eens een workshop “Middeleeuwen” te geven bij Schminkkoppies. Een superleuke dag waar verschillende technieken aan bod zijn gekomen.

Allereerst het oud maken. Want in de middeleeuwen zagen de mensen er niet zo fris en fruitig uit als nu. Door armoede, slechte hygiëne etc. zagen de mensen er slecht uit en was de huid snel verouderd. Tijdens de workshop levert dit heel veel hilariteit op. Het is best bizar om in de spiegel te kijken wanneer de grime klaar is. Uiteraard maak ik op mijzelf eerst wat voorbeelden waar de cursisten vanaf kunnen werken.

Oud maken in 4 stappen painted by Schminkkoppies

 

En vanaf deze look is het een kleine stap om naar de “dronken” look te gaan. Want in de middeleeuwen werd vrij veel gedronken. Waarom lees je hieronder.

Na de val van het Romeinse rijk groeide bier uit tot een van de meest genuttigde dranken in het middeleeuwse Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Nederlander tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar, een gemiddelde van iets minder dan een liter per dag. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. bron : www.isgeschiedenis.nl

Bij gebrek aan middeleeuwse kruik sta ik hier op de foto met een zeer modern flesje bier. Klein detail. Als je goed kijkt zie je dat de kroonkurk er nog op zit.

Dronkaard middeleeuwen painted by Schminkkoppies

Maar ook de ranzige ziektes van de middeleeuwen worden nagemaakt. De builenpest en etterende wonden. Niks is te gek. Met verschillende technieken hebben we de meest ranzige wonden in elkaar geflanst. Heb je een sterke maag? Kijk dan maar eens naar dit filmpje.

Wil jij ook deze te gekke workshop “Terug naar de Middeleeuwen” volgen? Informeer naar de mogelijkheden. Info@schminkkoppies.nl  of bel naar 06-13213500

Wist je dat…… JHet Middeleeuws Genootschap Monnickendam regelmatig door het land trekt?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en workshops van Schminkkoppies. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief