Inspireren of Kopiëren.

Posted by on februari 16, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Inspireren of Kopiëren.

Inspireren of Kopiëren.

Sharing is caring!

Inspireren of Kopiëren dat is waar ik het in deze blog over wil hebben.

En waarom? Er bestaat nogal wat onduidelijkheid in de schminkwereld over Inspireren en Kopiëren. Hoe vaak krijgen wij wel niet de vraag of een bepaalde Paint die onze klanten vinden op social media willen namaken. En dat we dan heel erg trots zijn op ons resultaat. Deze resultaten willen we natuurlijk delen met iedereen en we posten zelf ook op social media.

Dit is precies het punt waar het dan verkeerd gaat. Waar inspireren en kopiëren vaak door elkaar gehaald wordt. In ons enthousiasme vergeten we namelijk een paar belangrijke puntjes waardoor er irritatie kant ontstaan. Wanneer je de volgende tips volgt zal je merken dat irritatie omslaat in positieve berichten.

  • Verwittig de originele artiest over je aanvraag en vraag of hij/zij er oke mee is als je zijn/haar design gebruikt.

  • Gebruik Bronvermelding. Wanneer je de paint hebt gemaakt en je post hem op social media. Vermeld dan altijd welke artiest je geïnspireerd heeft en verwijs via # of @ naar deze artiest.

 

Wanneer je deze twee stappen toepast creëer je een win-win situatie voor jezelf en de originele artiest. Jij krijgt complimenten over je werk en de originele artiest krijgt ook weer meer viewers.

 

 

Hoe ben ik nou gekomen op deze blog. Dat zal ik vertellen. Ik kreeg te maken met deze situatie doordat ik een aanvraag kreeg voor een prachtige bellypaint maar ook zeker een hele herkenbare bellypaint. Ik heb hierbij besloten om de originele artiest (Elissa Barrett) te achterhalen en haar te vragen of ik de paint mocht maken. Na toestemming (mits ik haar credits gaf wat natuurlijk logisch is) heb ik de paint gemaakt. En, omdat ik echt trots ben op het resultaat, gepost op social media. Maar wel met de verwijzing naar de artiest. En wat er toen gebeurde op social media maakte me zo blij. Zoveel leuke reacties. Echt een feestje.

Vergeet je de tips, dan kan de originele artiest het gevoel hebben dat je zijn/haar werk kopieert en dat is nooit de bedoeling.

Dus…. verwittig de artiest en tag de artiest.

 

 

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn Facebook, Instagram en Twitter in de gaten.

Sharing is Caring !!

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief