Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Posted by on juli 26, 2017 in Alle foto's, Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?

Sharing is caring!

Sprayflesjes en Legionella. Werk jij veilig?  Hoe groot is de kans op legionella in ons sprayflesje.

Zoals velen van ons zit ook Schminkkoppies regelmatig op facebook en daar kwam ik de volgende waarschuwing tegen van een zeer gewaardeerde collega.

 

In het kader “We werken veilig, of we werken niet”   is Schminkkoppies op onderzoek uit gegaan.

Na het lezen van dit artikel ben ik mij even goed gaan inlezen over wat legionella nou precies is en of de kinderen in onze schminkstoel daadwerkelijk het gevaar lopen de gevreesde “Veteranenziekte” op te lopen door ons sprayflesje.

Feitelijk komt het er op neer dat wij onze sprayflesjes altijd moeten legen na elke opdracht. En dat doen de meeste van ons ook braaf. Maar…..is het echt wel heel noodzakelijk?

Het antwoord is Nee (niet perse) en Ja.

Lees en leer.

 

 

Hoe ontstaat Legionella?

Legionella groeit het best in stilstaand water met een temperatuur tussen 25 en 60 graden Celsius (37 °C is optimaal) en als er een dunne laag organisch materiaal op de wanden van de slang of buis zit. Deze omstandigheden komen veelvuldig voor in warmwatersystemen zoals in zwembaden, fonteinen, drinkwaterleidingen en luchtkoelers. Als er doodlopende uiteinden aan leidingen zitten waar het water lang stil blijft staan, krijgt de bacterie de kans zich te vermeerderen in het dunne slijmlaagje in het bezinksel op de bodem van leidingen en reservoirs of aan de binnenkant van leidingen. (bron : www.duurzaamthuis.nl)

Hoe groot is de kans dat onze flesjes lang stil staan met een temperatuur tussen de 25 en 60 graden?? Hoe lang staan de flesjes daadwerkelijk helemaal stil?? Het risico dat de legionella bacterie daadwerkelijk kan huishouden in onze flesje is minimaal te noemen. Maar…. om het zeker voor het onzekere te nemen heb ik het volgende advies. Vul altijd je flesje met een duppel Brush Bath en voeg het ook toe aan je waterbak.

Silly Farm Brush Bath.
Silly Farm Brush Bath werkt ontsmettend, Reinigt de Penselen en is een make-up remover in elkaar.
  •  100% biologisch, huidvriendelijk en hypoallergeen.
  •  Het beste is ook dat Brush Bath je penselen en sponsen zuiver houdt tijden het schminken.
  •  Schmink vol vertrouwen wetende dat je er alles aan doet te werken met goede hygiëne.
Gebruik:
Voeg 2-3 druppels Brush Bath toe aan je water en je penselen blijven hygiënisch en lekker ruiken.
Het kan ook gebruikt worden als make-up remover en voor het reinigen van je penselen.

 

Dit artikel kan je bestellen bij de Facepaintshop.

Betekend dit dat je je sprayflesje niet moet leeggooien??? NEE, natuurlijk niet. Wanneer je klaar bent met je opdracht reinig je altijd AL je materiaal. Je maakt je penselen schoon, je wast je sponzen en handdoekjes, Je reinigt je waterbak en…. je gooit je sprayflesje leeg (zeker als je op vakantie gaat of een tijdje geen opdracht hebt.)

Want we werken veilig of we werken niet.

Willen jullie niks missen van de avonturen van Schminkkoppies abonneer je dan op de Nieuwsbrief en op mijn Youtube kanaal of houd mijn FacebookInstagram en Twitter in de gaten.

Rest mij nog te zeggen. Heel veel schminkplezier en tot de volgende keer. Daaaaaggggg

 

 

Gallerij

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Schminkkoppies is overal en nergens te vinden.
Volg mijn blog om te lezen wat schminkkoppies allemaal meemaakt.
Gezellig.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwsbrief